Загадката на Sofia24.bg е свързана с един британски актьор и танцьор. Той става

...
Загадката на Sofia24.bg е свързана с един британски актьор и танцьор. Той става
Коментари Харесай

Той е един от най-известните модели в началото на века, но сбъдва мечтите си в Лос Анджелис

Загадката на Sofia24.bg  е свързана с един британски артист и танцьор. Той става известен като лице на американска марка за фитнес обувки и дрехи в началото на века. В Обединеното кралство е прочут с ролята си на Калвин Валънтайн в сапунената опера Hollyoaks. Познахте ли го? Става въпрос за Рики Уитъл, който е роден на 23 ноември 1981 година в град Олдъм. Той прави своя актьорски дебют през 2002 година в телевизионния сериал Dream Team, който се излъчва по Sky 1. Уитъл признава, че шоуто е " мечтана работа " за млад артист, който преди малко стартира.

През 2009 година той приключи втори в риалити надпреварата на BBC Strictly Come Dancing. Две години по-късно Рики Уитъл минава към американската телевизия, когато резервира повтаряща се роля в Single Ladies на VH-1, последвана от повтаряща се роля в американския тайнствен трагичен ефирен сериал Mistresses на американския тайнствен трагичен ефирен сериал през 2014 години. Той взе участие в телевизионния сериал на Starz American Gods в продължение на три сезона. Рики се реалокира за непрекъснато в Лос Анджелис през лятото на 2011 година, с цел да продължи кариерата си. През 2014 година Уитъл се причислява към актьорския състав на пост-апокалиптичната драма на The CW The 100 в ролята на Линкълн.

Любопитна е фамилната му история. Той е най-големият от трите деца в фамилията на Хари и Маги. Майка му е от Англия, а татко му е от Ямайка. Баща му е бил в Кралските военновъздушни сили, тъй че фамилията се мести в  друга страна на няколко години. Въпреки това, Уитъл е израснал най-вече в Северна Ирландия. Той разкрива, че е бил унизен като дребен, тъй като е бил единственото чернокожо дете в учебно заведение.

Бъдещата звезда учи право в университета Саутхамптън, където е бил и капитан на футболния тим. За да си заплаща учебниците, стартира да работи като модел. Въпреки това, Уитъл напуща университета тъкмо преди дипломирането. Като дете Рики е бил почитател на Майкъл Джексън и доста е обичал да танцува. Контузия е попречила на спортната му кариера. Въпреки неналичието на публично актьорско образование, Рики е определен за присъединяване във драмата Dream Team. 

През януари 2016 година беше оповестено, че Уитъл е определен да играе Шадоу Мун. Това е основна роля в телевизионната акомодация на Starz по романа на Нийл Геймън от 2001 година " Американски богове “. Въпреки че Рики нямаше предварителни знания за романа, той беше обичаният избор на почитателите да играе Шадоу, когато Starz разгласи поредицата през август 2015 година. През септември 2017 година Уитъл се снима в американския сантиментален комедиен филм Nappily Ever After, основан на едноименния разказ на Триша Р. Томас. Той е в ролята на Клинт Конрад. След ролята си в Hollyoaks Уитъл всяка година влиза в листата на най-сексапилните мъже в сапунените опери съгласно British Soap Award.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР